5 Tips Bisnes Online Sambil Bekerja – Perkongsian Mak Anak 3

Bisnes Online Sambil Bekerja sepenuh masa memang kena kuat semangat. Lebih-lebih lagi untuk yang dah ada anak macam saya.

 

5 Tips Bisnes Online Sambil Bekerja - Perkongsian Mak Anak 3

 

 

Kalau tak kuat semangat boleh menangis kot.hehe

 

 

Sebab tu ramai yang tak sanggup buat bisnes online sebab takut tak sempat dan tak sanggup nak korbankan masa rehat diorang.

 

 

Tapi bak kata mentor saya “kalau nak berjaya kena keluar daripada comfort zone”.

 

 

Lagi 1 saya selalu fikir “kalau orang lain boleh buat, aku pun mesti boleh buat”. Ni kira ala-ala cabar diri sendiri untuk pastikan saya tak berhenti buat bisnes online saya sekerat jalan la.hihi

 

 

Dari 1st day saya start buat bisnes shaklee online, saya dah set target saya mesti buat sampai capai rank Master Coordinator (ranking tertinggi dalam shaklee)

 

 

Sebab tu saya terus usaha sungguh-sungguh dan Alhamdulillah dah semakin hampir dengan impian saya tu ?

 

 

Jom saya sharekan macam mana cara saya buat bisnes online sambil bekerja sepenuh masa disamping sibuk uruskan anak kami yang bertiga tu ?

 

 

Tips Buat Bisnes Online Sambil Bekerja Tanpa Abaikan Anak-anak

 

 

1. Bangun seawal yang boleh dan tidur selepas selesai semua tugasan penting. Untuk berjaya dalam bisnes shaklee atau bisnes online yang lain, mesti kena berkorban dulu.

 

Paling utama berkorban masa rehat, masa tidur, masa tengok tv etc. Saya memang tak tengok tv, Alhamdulillah ada la extra masa untuk bisnes shaklee saya.hehe

 

 

2. Buat to-do-list. Sebelum tidur buat senarai tugasan yang perlu diselesaikan esok. Saya siap set alarm sekali tau untuk kerja-kerja yang penting.

 

 

3. Dapatkan sokongan suami dan anak-anak. Ni memang penting. Alhamdulillah saya dapat suami yang sangat supportive dan faham tentang ‘Big Why’ isteri dia berbisnes ?

 

Dengan anak-anak yang dah besar pun saya terangkan kenapa mummy kena buat bisnes shaklee. So, sekarang diorang dah faham  ‘mummy buat keje” bila nampak mummy dia pegang henpon.hee~

 

 

4. Solat awal waktu. Ni la rahsia dapat ‘lebih’ masa. Tak percaya? Buat je ?

 

 

5. Doa. Ni memang powerful. Doa supaya Allah permudahkan urusan kita untuk buat bisnes online sambil bekerja sepenuh masa macam saya.

 

Doa la supaya anak-anak pun mudah diuruskan dan jangan lupa untuk doa supaya Allah beri kekuatan untuk kita sehari-hari.

 

 

Sekian dulu perkongsian dari saya. Nak gi sambung kerja kenduri kat rumah MIL pulak ni ?

 

 

Nak join kitorang jana income dengan Bisnes Shaklee?

 

 

Whatsapp 012-3461698 (Erni)
Whatsapp 012-3461698 (Erni)
Whatsapp 012-3461698 (Erni)

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Leave a Reply