5 Mindset Bisnes Yang Saya Belajar Melalui Bisnes Shaklee

Since ber bisnes shaklee ni banyak benda baru yang saya belajar. Yang paling bernilai sekali ialah Mindset Bisnes yang saya belajar daripada mentor bisnes shaklee kami.

5 Mindset Bisnes Saya Belajar Dalam Bisnes Shaklee

Mentor Bisnes Shaklee – Mummy Anak 3

Kalau cakap pasal bisnes memang banyak class-class cikgu bisnes yang korang boleh join dan belajar. Pilih je medium, topik dan bajet yang sesuai dengan korang ?

Istimewanya dalam bisnes shaklee, semua ilmu bisnes tu kami boleh dapat percuma je. Sebab semuanya dah disediakan oleh mentor bisnes shaklee kami.

Saya sharekan sikit sebahagian ilmu penting bisnes shaklee yang saya belajar daripada mentor bisnes shaklee saya ye ?

5 Mindset Bisnes Yang Saya Belajar Melalui Bisnes Shaklee

1. Bisnes yang bagus ialah bisnes yang dapat menyelesaikan masalah orang. So, rasa-rasa masalah apa yang korang boleh tolong selesaikan??

2. Manusia membeli kerana nilai dan manfaat yang mereka akan dapat, bukan kerana harganya murah! So, sila la hentikan pe’el2 suka main harga tu ye.

Bisnes yang dok main perang harga tak akan sustain atau kekal lama dalam industri. Lama-lama nanti korang akan penat sebab untung ciput atau silap-silap ada yang rugi semata-mata nak dapat sales.huhu

3. Apa nilai tambah atau value added yang korang boleh offer kepada pelanggan. Ni penting untuk bezakan korang dengan pesaing.
Ikut pengalaman saya, ramai yang sanggup bayar lebih semata-mata nak dapat extra servis daripada penjual. ?

4. Mentor bisnes sangat penting untuk elakkan korang daripada dok langgar dinding je. In fact boleh jadi short cut untuk korang berjaya capai target korang dengan lebih cepat lagi.

Hati-hati pilih mentor bisnes ye. Silap pilih kang dapat pulak ilmu ajaran sesat. Hehe

Kalau nak selamat meh join Jadi Ahli Shaklee untuk buat bisnes dengan kami. Insyaa Allah selamat coz kami memang ikut ‘jalan yang lurus’ ?

5. Untuk orang bisnes, bos kita ialah Allah. So, sila jaga hubungan korang sebaik-baiknya ye.

Bukan la bermaksud kalau tak buat bisnes tak perlu jaga hubungan dengan Allah. Cuma bila ber bisnes ni especially bisnes shaklee online lagi la korang kena super duper jaga hubungan tu betul-betul.

So far, mentor kami dalam bisnes shaklee memang sangat-sangat menekankan amalan rohani.

Alhamdulillah, dulu saya hanya buat amalan yang fardhu je. Since berbisnes shaklee, tak banyak sikit ada la jugak amalan rohani yang boleh jadi bekalan ‘di sana’ nanti ?

Alhamdulillah dengan bisnes shaklee kami dapat lebih daripada duit semata-mata.

Nak join Daftar Ahli Shaklee dengan team Infinity kami?

Kalau nak, hubungi hotlini kami ni k ?

012-346 1698

012-346 1698

012-346 1698

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Cari Agen Vivix Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Vivix Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Leave a Reply