5 Cara Berpantang Terbaik Dengan Set Bersalin Shaklee

“Haa, Anak dah 3 ?. Betul ke ni? Tak percaya la!”

Cara Berpantang Terbaik Dengan Set Bersalin Shaklee

Hihi. Indah betul rasanya bila dengar statement macam kat atas ni daripada mulut orang-orang yang kita jumpa kan?

Rasa macam nak suruh diorang ulang lagi 100 kali je. Lagi best kalau masa tu encik suami ada kat sebelah kan.?hikhik

Merah muka sebab malu bila dipuji. Tapi mahu dan suka kan? ?

Meh saya share 5 cara berpantang terbaik dengan Set Bersalin Shaklee.

Walaupun anak saya tak ramai sangat, baru 3 orang je (9, 5 & 2 tahun) tapi Insyaa Allah boleh bermanfaat jugak kepada yang membacanya ?

So far, saya dah ada 2 kali pengalaman berpantang dengan Set Bersalin Shaklee. Masa pantang anak ke 2 dan ke 3. Yang sulung tak sempat kenal shaklee lagi.hihi

 

Dalam 3 kali berpantang tu, yang ke 3 la yang paling best. Sebabnya memang konsistent amik vitamin sejak mengandung lagi.

Sakit nak bersalin sekejap je. Masa bersalin pun memang bertenaga. Tak macam masa anak no 2(no 1 czer, no 2 dan 3 normal).

 

Takde masalah sembelit masa berpantang. Memang lawas je. Memang berbeza sangat-sangat dengan masa berpantang masa anak sulung dulu.

Ok ni la rahsia saya berpantang dengan set bersalin shaklee

1. Pilih Set Bersalin Terbaik yang selamat untuk baby dan bagus untuk ibu.

Set Bersalin Terbaik pilihan saya dah tentu la Set Bersalin Shaklee. Saya dah pernah beli set bersalin berasaskan jamu tapi tak sesuai.

Lepas bersalin je cepat-cepat minum vitamin dalam set bersalin shaklee tu. Paling penting sekali vitalea shaklee dan ESP shaklee.

 

Proses bersalin memang banyak guna tenaga, especially kalau kena meneran. So, vitamin macam vitalea dan ESP memang sangat membantu untuk bekalkan tenaga segera.

 

Selain tu, lepas meneran korang akan rasa sakit-sakit badan. Sebab tu pengambilan Ostematrix sangat membantu. Insyaa Allah tau-tau je hilang sakit-sakit badan tu

2. Susukan baby. Selalu orang cakap susukan baby sebab susu ibu sangat bagus untuk baby.

Tapi sebenarnya tak ramai yang tau, penyusuan susu ibu sangat bagus untuk ibu jugak.

Penyusuan dapat menggalakkan pengecutan rahim, bakar kalori(ni la salah 1 rahsia saya kurus walaupun beranak 3.hihi) dan tenangkan emosi ibu.

3. Minum banyak air putih. Cara berpantang yang 1 ni memang kontra sangat dengan cara berpantang orang tua-tua dulu.

Saya dah pernah cuba dua-dua. Kalau kurang minum air memang confirm sembelit. In fact minum banyak air pun kalau takde Ostematrix, sembelit jugak tau.huhu

4. Jaga pemakanan. Tau la korang ibu menyusu. Tapi jangan la over pulak k.

Makan ikut keperluan, bukan ikut nafsu korang. Baik beringat sebelum korang menangis stress berat tak turun-turun lepas berpantang. Silap-silap makin gem**. Hehe

 

Lagi 1, saya ikut jugak cara berpantang orang tua-tua yang suruh elakkan makanan berangin dan yang sejuk-sejuk.

 

5. Makan banyak sayur. Selain sumber serat. Sayur jugak boleh bantu banyakkan susu ibu. Contoh sayur yang banyakkan susu ibu, pegaga, ulam raja, sawi dan lain-lain

 

Tu je la yang saya ingat buat masa ni. Nanti kalau teringat yang lain saya share lagi ye. Almaklumlah, si kecik pun dah 2 tahun lebih.hehe

 

Nak dapatkan Set Bersalin Shaklee?

 

Beli Set Bersalin Shaklee Sekarang

 

Hubungi hotline kami di bawah untuk sebarang pertanyaan atau bantuan

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)
Whatsapp 012-346 1698 (Erni)
Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

1 Comment on 5 Cara Berpantang Terbaik Dengan Set Bersalin Shaklee

  1. Cik Lisa Wangi
    20 December, 2016 at 2:02 pm (6 months ago)

    Wahhhh!!! memang pun slim betul!! Macam anak dara je lagi si cantik manis ni, hihi

    Reply

Leave a Reply