3 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat

Harga ayam naik tinggi melambung. “Jangan makan ayam. Makan ikan dan daging”. Harga daging dan ikan mahal. “Makan nasi dengan telur je la” ?

 

 

 

3 Sebab Kenapa Perlu Berjimat Cermat

 

 
Hmm, korang rasa perlu ke berjimat cermat?

 

 
Saya rasa perlu. Ada 3 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat:

 
1. Harga barang makin lama makin naik. Kos sara hidup pun naik berganda-ganda.

 

 
Duduk kat bandar ke kampung ke sama je. Semua memang terkesan dengan keadaan ekonomi sekarang ni.

 
Kalau tak berjimat dari sekarang takut tak boleh nak terus survive dalam keadaan ekonomi yang tak menentu macam sekarang.

 

 
2. Segala-galanya perlukan duit. Dulu kalau sakit pergi hospital kerajaan dapat ubat free je. Cuma kena bayar seringgit untuk caj pendaftaran je.

 
Sekarang ni dengar-dengarnya subsidi perubatan dah kena tarik. Sebab tu ramai yang mengeluh kena beli ubat sendiri.

 

 
3.Nilai duit kita semakin mengecil. Nilai RM100 dulu tak sama macam RM100 sekarang.

 
Kalau dulu RM100 tu memang penuh troli kalau pergi shopping. Tapi sekarang RM100 boleh dapat suku troli je kot.hehe

 

 
So, rasa-rasa perlu ke berjimat cermat sekarang ni ye ?

 

 
Walaupun kena berjimat cermat dan hanya utamakan yang perlu je, tapi saya tak nak la sampai kena ikat perut ?

 

 
Sebab tu saya buat bisnes shaklee online. Saya nak ada kemampuan untuk ‘buat pilihan’ ?

 

 
Contohnya, kalau saya tak beli sesuatu barang sebab barang tu kurang perlu atau kurang penting. Maksudnya saya mampu beli kalau ia perlu.

 

 
Saya tak nak masuk kategori yang tak beli sebab ‘tak mampu nak beli’.

 

 
Tak sampai hati rasanya bila anak teringin nak makan sesuatu tapi terpaksa ikat perut sebab tak mampu nak beli ?

 

 

 
Nak mengeluh or meroyan pun tak guna. Baik besarkan income. Lagi best tau. Kalau kena cara yang betul, korang siap boleh tolong orang family korang dan orang lain yang lebih memerlukan ?

 

 
Takkan asyik nak tolong doa je kan? Ramai lagi yang perlukan bantuan selain daripada doa ?

 

 
So, korang nak jimat cermat dengan cara ikat perut ke? Atau korang nak berjimat tapi ada simpanan yang kukuh?

 

 
Nak yang no 2? Jom join kitorang jana income dengan bisnes shaklee!

 

 
Boleh buat dari rumah je tau ?

 

 
Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee?

Whatsapp 012-346 1698 (Erni)
Whatsapp 012-346 1698 (Erni)
Whatsapp 012-346 1698 (Erni)

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

1 Comment on 3 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat

  1. atiehilmi dot com
    16 December, 2016 at 12:17 am (6 months ago)

    waa.. best tips nih.. lagi2 zaman gawat gini.. hee~ saya pilih nombor 2 jugak !!!

    Reply

Leave a Reply