3 Cara Halang Serangan Radikal Bebas

Orang kata radikal bebas punca utama kepada macam-macam penyakit. Betul ke?

 

3 Cara Halang Serangan Radikal Bebas

Betul. Radikal bebas ni akan menyebabkan sel-sel badan kita berkarat. Kalau dalam terma sains proses ni namanya ‘Oxidative Stress’.

Radikal bebas ni kira macam askar musuh la. Bila dah ramai sangat, askar baik a.k.a system pertahanan badan kita tak mampu nak fight balik.

Bila askar baik dah semakin lemah dan askar jahat semakin kuat, dia akan serang sel pada organ-organ penting dalam badan kita.

Wahhh, macam dalam citer perang pulak kan.hehe

Ok sambung balik.

Once organ utama lumpuh, tu yang timbul la segala tok mak nenek penyakit. Masa tu la tiba-tiba korang ada masalah jantung, didiagnos ada kanser, masalah gula tinggi dalam darah, kulit berkedut macam nenek tua walaupun baru 30an etc. Nauzubillahiminzalik!

Alamak! Camna nak buat ni? 😱

Relax dear. Ada caranya 😉

1st korang kena jaga pemakanan. Kalau sekarang korang suka sangat makan fast food & frozen food, kurang-kurangkan la. Kalau dapat elakkan lagi bagus

2nd korang kena tukar lifestyle. Kalau korang sekarang korang merokok bawak-bawak la berhenti. Lagi pun merokok tu kan HARAM

3rd. Ni pun penting sangat-sangat tau!

Sila la amalkan Vivix Shaklee. Eh,ada apa dengan Vivix?

Haa, Vivix Shaklee la HERO UTAMA dalam citer ni. Tapi ni citer real tau. Bukan rekaan. Saya tolong translate dalam bentuk cerita supaya korang senang faham.

Vivix Shaklee sangat SUPER ANTIOXIDANT tau. Specialnya vivix ialah ia boleh lindungi sel dan baiki sel. Bila sel sihat  dan tak stress, baru la system pertahanan badan boleh berfungsi macam biasa balik.

Masa tu korang boleh SAY BYE-BYE  je la kat radikal bebas tu semua;)

Nak Vivix Shaklee?

Whatsapp 012-3461698

Whatsapp 012-3461698

Whatsapp 012-3461698

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Leave a Reply