5 Tips Menaikkan Semangat Bila Rasa Down Dalam Hidup Atau Bisnes

Adat la dalam hidup mahupun bisnes mesti ada turun naik. Dalam bisnes shaklee pun macam tu jugak. Ada masanya bersemangat sangat. Adakala down jugak. Hehe

5 Tips Menaikkan Semangat Bila Rasa Down Dalam Hidup Atau Bisnes

Yang paling penting, jangan give up. Nak down tu boleh tapi jangan la layan down tu lama-lama sangat. Especially bila korang ber bisnes. Banyak peluang yang korang akan terlepas kalau lambat bangkit semula ?

Jom saya sharekan tips untuk bangkit balik bila down. Untuk yang tak buat bisnes pun boleh apply jugak dalam kehidupan seharian.

5 Tips Menaikkan Semangat Bila Rasa Down Dalam Hidup Atau Bisnes

1. Muhasabah diri. Semak balik kesilapan yang mungkin kita dah lakukan. Kadang-kadang kita mungkin ada buat silap tanpa kita sedar.

Anggaplah downtime tu sebagai teguran/ peringatan daripada Allah supaya kita tak terus buat silap lagi.

2. Tengok balik Vision Board atau matlamat kita buat bisnes. Kalau untuk family cuba check balik apa impian yang korang nak capai sebenarnya. Lagi bagus tengok muka anak-anak, suami atau mak ayah.

Macam kami yang buat bisnes shaklee ni wajib ada Vision board. Semua impian dan matlamat yang kitorang nak capai dah ditranslatekan ke dalam bentuk gambar ?

3. Jumpa upline/mentor/orang yang boleh bantu bagi semangat kat kita. Selalunya kalau down pasal bisnes shaklee saya memang cepat-cepat refer kat upline shaklee saya. Kadang-kadang saya share jugak masalah dengan adik beradik shaklee saya.hehe

4. Join kelas-kelas yang boleh naikkan balik semangat. Insyaa Allah bila join circle orang-orang yang positif dan bersemangat korang pun akan dapat tempiasnya. Kegembiraan dan semangat untuk bangkit semula boleh berjangkit tau ?

5. Berbaliklah kepada Yang Maha Pencipta. Mengadulah kepada Allah. Allah Maha Mendengar dan Maha Mengetahui. Doalah supaya Allah berikan kekuatan untuk bangkit semula daripada perasaan down atau masalah tu.

Sentiasa ingat ni. Walau macam mana besarnya pun masalah kita. Allah kan ada ?

Tu je la tips yang saya boleh kongsikan. Kalau ada yang sudi tambah, sila la ye ?

Oh ye. Hari ni last day Promosi Shaklee November 2016 tau ?

Nutriferon
Alfalfa
Lecithin
Vitalea For Children

Kalau nak cepat-cepat hubungi hotline kami ni ye ?

012-346 1698

012-346 1698

012-346 1698

Cari Agen Shaklee Di Area Anda? -->Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017



Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online





___________________________

Leave a Reply