Vivix Shaklee – Resveratrol Sumber Rawatan Alternatif Untuk Pesakit Alzheimer

Resveratrol dalam Vivix Shaklee bantu pulihkan Pesakit Alzheimer?

 

Vivix Shaklee - Resveratrol Elakkan Parkinson & Alzheimer

 

“Nama kau sape?”

“Milah Piljah mak.”

Selang 5 minit “nama kau sape?”

Kalau sejam korang bersembang tak tau la berapa kali mak korang dok  tanya soalan yang sama.

Siankan. Tu la salah satu tanda Alzheimer. Sedih kan sampai anak sendiri pun mak tak kenal.

 

Vivix Shaklee - Resveratrol Rawat Pesakit Alzheimer Pulih

 

Selain daripada ada masalah ingatan, orang Alzheimer ni ada masalah lain jugak tau. Antaranya:

√ Susah nak berkomunikasi

√ Susah nak focus

√ Suka menyendiri

√ Mood berubah-rubah

√ Personaliti berubah

√ Keliru tentang masa dan tempat.

Korang bayangkan la, tengah bersembang-sembang, tiba-tiba dia tanya “eh, aku kat mana ni? Kenapa kau bawak aku kat sini? Hantar aku balik rumah akuuu!” 😰

Haa, silap-silap orang lain ingat korang culik  mak korang tu pulak. Tak pasal-pasal jadi kes polis.huhu

Ni antara yang saya pernah tengok la. Banyak lagi yang lain sebenarnya.

Kalau ikut kajian penderita Alzheimer ada Plak Beta-Amyloid kat dalam otak diorang. Plak Beta-Amyloid ni la yang merosakkan neuron otak kita. Semakin banyak neuron yang rosak, semakin mengecut la otak kita.

Bahasa mudahnya, kalau rosak neuron, makin merosot la ingatan kita. Kalau tak dirawat memang boleh hilang terus ingatan dibuatnya.

Berita baiknya ialah, Resveratrol boleh membantu membuang Plak Beta-Amyloid ni dan mencegah daripada terbentuk semula.

Macam yang saya share sebelum ni. Vivix Shaklee mengandungi 10 x lebih Resveratrol. Sebab tu ramai yang jatuh chenta dengan VIvix Shaklee ni.

So, khas untuk anak-anak soleh dan solehah. Hadiahkan la Vivix Shaklee ni untuk mak dan ayah korang yang tersayang.

Mesti korang pun happy nanti bila tengok kesihatan diorang semakin baik. Lagi best bila mak dan ayah korang pun dapat buat amal ibadah dengan tenang dan selesa. Korang pun dapat jugak saham tu tau

Nak hadiahkan Vivix Shaklee untuk mak ayah tersayang?

Whatsapp 012-346 1698

Whatsapp 012-346 1698

Whatsapp 012-346 1698

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

Bisnes Shaklee – Impian Dan Harapan Saya Sebagai Business Leader

Rasanya semua mentor atau business leader semua nak tengok anak-didik dia berjaya kan?

Impian Dan Harapan Saya Sebagai Leader Bisnes Shaklee
Ke ada yang tak nak? 😅

Sebagai leader bisnes shaklee, saya pun berazam nak tengok anak-anak shaklee saya berjaya jugak. Kalau boleh saya nak diorang lagi hebat daripada saya 😉

Impian saya masa mula bisnes shaklee ni dulu ialah nak bina empayar bisnes yang fokus kepada kejayaan bisnes didunia yang boleh jadi saham akhirat.

Kalau kita boleh dapat dua-dua takkan kita nak pilih 1 je kan?

Sebab tu pentingnya niatkan berbisnes kerana Allah.

Niatkan berbisnes sebab nak bantu selesaikan masalah orang. Nak tolong orang jana pendapatan dengan bisnes shaklee.

Insyaa Allah korang akan dapat kedua-duanya.

Ni la orang jawa cakap “kill 2 birds with 1 stone”

Indahnya bisnes shaklee ialah untuk naik rank leader kena bantu anak untuk naik rank.

Nak shaklee bayar bonus banyak? Leader kena bantu anak-anak dapat bonus banyak dulu.

Macam mana tu?

Bonus paling besar dalam bisnes shaklee ialah Leadership Bonus. Bukannya personal sales bonus.

So, leader kena guide anak-anak cara untuk besarkan sales, besarkan empayar dan besarkan bonus. Tak boleh fikir untuk diri sendiri je tau 😉

Sebab tu sebagai leader saya sediakan platform atau laluan yang boleh bantu anak-anak shaklee saya capai impian diorang.

Alhamdulilllah. Semua tools dan teknik dah disediakan. Tinggal nak guna je.

Yang paling best tools dan teknik ni dah proven untuk jana sales 4,5,6 & 7 angka tau 😍

Confirm korang tak payah langgar dinding macam saya mula-mula nak start bisnes shaklee dulu.

Anak-anak saya pun dah ramai yang berjaya jana income 4 angka sebulan tau 😉

Nak buat bisnes shaklee dan jana income dari bisnes shaklee dah sangat mudah sekarang ni.

Cuma kena pastikan korang pilih leader  yang betul. Sebab kalau korang silap pilih dah tak boleh nak tukar dah 😊

Nak join team kami Buat Duit, Kira Duit dengan bisnes Shaklee?

Whatapp 012-346 1698

Whatapp 012-346 1698

Whatapp 012-346 1698

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

3 Perkara PANTANG BUAT Untuk Orang Bisnes Kalau Nak Berjaya Dan Berkat

Nak berjaya dalam bisnes pun ada pantang larang? Ingatkan nak berubat je yang ada pantang.hehe

 

3 Perkara PANTANG BUAT Untuk Orang Bisnes Kalau Nak Berjaya Dan Berkat

3 Perkara PANTANG BUAT Untuk Orang Bisnes Kalau Nak Berjaya Dan Berkat

 

Nak Berjaya Dalam Bisnes? Sila janga buat 3 Perkara Pantang Buat Dalam Bisnes ni ye 😉

1. Jangan Menipu.

Tak kira la tipu customer ke, agent ke, company ke what so ever.

Tipu tu ada mcm-macam la. Tipu info kepada customer. Tipu agent korang untuk macam-macam sebab yang korang je tau.

 

2. Jangan Aniaya Orang.

Contoh, kalau dengan agent, korang suruh dia beli stok banyak-banyak tapi korang tak guide camne nak jual.

Kalau customer, korang suruh dia beli produk yang korang tau boleh memudaratkan dia semata-mata sebab korang nak kejar sales.

 

3. Jangan ambil kesempatan.

Mentang-mentang la customer @ agent korang tak pandai, tak tau macam korang yang ada sedikit kelebihan ilmu yg Allah bagi tu. Jangan la ambil kesempatan ke atas kekurangan atau kelemahan orang.

Contoh, customer korang memang berduit. Habis korang suruh dia beli semua yang korang jual. Padahal korang tau dia tak perlukan pun produk tu.

Agent dok harapkan bantuan/pertolongan korang. Korang pulak gunakan diorang untuk capai matlamat korang

Rasanya cukuplah 3 tips ni dulu. Kalau korang boleh elakkan 3 PANTANG BUAT ni Insyaa Allah korang boleh rasa nikmatnya rezeki kurniaan Allah tu 😊

Sila la share supaya kawan-kawan bisnes korang yang lain pun tak buat 3 PANTANG ni 😉

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

Kenapa Perlu Makan Vitamin Shaklee Walaupun Dah Makan ‘Real Food’?

7 biji Oren & 7 Mangkuk Bayam MENTAH. Setiap hari 😱

 

Kenapa Perlu Makan Vitamin Shaklee Walaupun Dah Makan Real Food?

Korang sanggup ke makan? 😆

Tu baru untuk dapatkan vitamin C dan Zat Besi je tau

Belum lagi nutrisi yang lain-lain lagi.

Rasanya kalau campur yang lain-lain tu memang 24 jam makan je la keje korang.hehe

Ye, memang ada yang cakap tak payah makan vitamin shaklee. Makan je ‘real food’.

Betul la tu. dengan syarat ‘real food’ yang korang makan tu berbiji-biji, bermangkuk-mangkuk dan FRESH!

Settle yang tu,  kena pastikan pulak ‘real food’ yang korang makan tu ORGANIK. Takde racun, takde hormon etc.

Hormon tu bukan setakat kat ayam je tau. Ikan, Daging, Buah semua pun dah kena cucuk hormone sekarang ni yekkk.

Amacam? Boleh ke?

Ada lagi tau 😅

Korang kena pulak pastikan dalam badan korang takde radikal bebas. Sebab radikal bebas akan halang badan korang serap vitamin daripada makanan tu semua.

Last but not least. NO KAFEIN!

Kafien musuh utama badan sebenarnya. Kafein la antara punca korang tak dapat cukup vitamin.
Boleh ke tinggalkan kopi, teh, milo kegemaran korang semua tu ?😉

Kalau korang makan 50 mangkuk bayam mentah pun tapi korang minum kafein, takde apa yang badan korang dapat. Semua jadi bahan kumuh a.k.a TAIK je.huhu

Ingat lagi masa BLC hari tu, Dr Rajban Sigh cakap Supplement dah jadi keperluan sekarang ni.

Tanah dah semakin kurang nutrisi. Sebab tu buah dan sayur-sayuran yang kita makan sekarang dah makin kurang vitamin.

Corak pemakanan sekarang pun dah tak sama macam dulu. Sekarang semua nak yang cepat. ‘Fast Food’ dan ‘Frozen Food’ dah jadi rutin harian.

Lifestyle pun sangat-sangat la berubah. Kalau dulu, malam orang tidur. Sekarang malam orang dok lepak kat kedai mamak etc.

Tambah pulak semua dah semakin sibuk. Walaupun tau yang bersenam tu penting untuk kesihatan tapi masing-masing bagi alasan sibuk, takde masa nak bersenam.

So, pemakanan OUT. Lifestyle pun kelaut. Exercise pun idokkk. Rasa-rasa boleh ke sihat?

Sekarang memang la korang rasa macam sihat. Cuba tunggu masuk umur 40an. Ala, yang 30an pun dah ramai yang bertemankan ubat sekarang ni.

Ramai yang umur 30an tapi dok makan ubat macam makan nasi dah sekarang ni.

Eh, jangan salah faham pulak ye. Saya tak cakap jangan makan ubat. Cuma kalau kita boleh kurangkan risiko penyakit berbahaya dan elakkan makan ubat kan lagi best?

Pastu ada pulak yang salah anggap “ dah makan vitamin tak payah makan ‘real food’ dah.

Hihi. NO NO NO ye dik non.

Walaupun saya makan vitamin tapi saya tetap makan nasi, sayur, buah tu semua. Vitamin sebagai PELENGKAP kepada nutrisi-nutrisi yang kurang je. Bukan la pengganti makanan k 😜

Okaylah, panjang dah sharing saya hari ni. Lapar Perut dah ni. Nak pergi lunch dulu.

Kalau nak order vitamin Shaklee meh roger k 😘

Whatapp 012-346 1698

Whatapp 012-346 1698

Whatapp 012-346 1698

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

Strategi Marketing Bisnes Online 2017 Khas Untuk Yang Nak Jana Income Dengan Bisnes Shaklee

Dalam banyak-banyak strategi marketing bisnes online, cara mana yang saya paling suka guna untuk bisnes Shaklee?

 

Strategi Marketing 2017 Bisnes Online Shaklee

Hihi. Ada banyak sebenarnya cara marketing bisnes online especially untuk bisnes Shaklee yang saya suka.

Dah banyak jugak la saya menuntut dengan mentor/sifu/cikgu marketing.

Antara mentor bisnes online yang saya pernah belajar ialah Dr Azizan Osman, Tuan Faisal Abdullah, Tuan Hasbul Aqil & Hasbul Arif, Tuan Amirul Faisyal dan yang terbaru Cikgu June Mohd Som.

Antara channel marketing yang saya gunakan ialah channel FB, FB Page, Instagram, Whatsapp, Telegram, Blog etc.

Tapi dalam banyak-banyak channel atau strategi marketing ni saya paling suka teknik marketing bisnes online melalui blog. Teknik marketing bisnes Shaklee online ni saya belajar daripada neni dan mami Shaklee saya Master Lyna & Master Salwa.

Ramai yang tanya kenapa saya pilih blog.

Well, saya prefer cara marketing bisnes online mengunakan blog sebab bagi saya ianya lebih berbaloi. Buat sekali tapi hasilnya berkali-kali.

Haa? Macam mana tu?

Macam ni. Teknik marketing guna blog ni boleh hasilkan sales yang berulang-ulang dengan artikel/post yang sama.

Contoh, saya pernah tulis artikel tentang Set Bersalin Shaklee dan Set Sendi Shaklee. Lama dah saya tulis artikel tu, tapi Alhamdulillah sampai sekarang masih ramai lagi customer yang jumpa saya melalui artikel tu.

Macam mana saya tau?

Selalunya customer akan bagitau saya yang diorang jumpa nombor handphone saya di blog vitaminibu.com ni. Atau pun diorang cakap, diorang dah baca post saya pasal set bersalin Shaklee atau Set Sendi Shaklee tu.

Bestkan?

Memang best. Tapi nak sampai tahap tu bukannya senang. Kena struggle dulu masa fasa nak membina reputasi di google.

Kalau silap teknik, bertahun buat blog pun memang tak jadi apa la.hehe

Nak saya guide cara marketing stratei bisnes online melaui blog macam saya?

Kena la jadi ahli Shaklee dulu

Nak jadi ahli Shaklee?

Whatsapp 012-346 1698

Whatsapp 012-346 1698

Whatsapp 012-346 1698

 

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

1 2 3 44