3 Perkara PANTANG BUAT Untuk Orang Bisnes Kalau Nak Berjaya Dan Berkat

Nak berjaya dalam bisnes pun ada pantang larang? Ingatkan nak berubat je yang ada pantang.hehe

 

3 Perkara PANTANG BUAT Untuk Orang Bisnes Kalau Nak Berjaya Dan Berkat

3 Perkara PANTANG BUAT Untuk Orang Bisnes Kalau Nak Berjaya Dan Berkat

 

Nak Berjaya Dalam Bisnes? Sila janga buat 3 Perkara Pantang Buat Dalam Bisnes ni ye ๐Ÿ˜‰

1. Jangan Menipu.

Tak kira la tipu customer ke, agent ke, company ke what so ever.

Tipu tu ada mcm-macam la. Tipu info kepada customer. Tipu agent korang untuk macam-macam sebab yang korang je tau.

 

2. Jangan Aniaya Orang.

Contoh, kalau dengan agent, korang suruh dia beli stok banyak-banyak tapi korang tak guide camne nak jual.

Kalau customer, korang suruh dia beli produk yang korang tau boleh memudaratkan dia semata-mata sebab korang nak kejar sales.

 

3. Jangan ambil kesempatan.

Mentang-mentang la customer @ agent korang tak pandai, tak tau macam korang yang ada sedikit kelebihan ilmu yg Allah bagi tu. Jangan la ambil kesempatan ke atas kekurangan atau kelemahan orang.

Contoh, customer korang memang berduit. Habis korang suruh dia beli semua yang korang jual. Padahal korang tau dia tak perlukan pun produk tu.

Agent dok harapkan bantuan/pertolongan korang. Korang pulak gunakan diorang untuk capai matlamat korang

Rasanya cukuplah 3 tips ni dulu. Kalau korang boleh elakkan 3 PANTANG BUAT ni Insyaa Allah korang boleh rasa nikmatnya rezeki kurniaan Allah tu ๐Ÿ˜Š

Sila la share supaya kawan-kawan bisnes korang yang lain pun tak buat 3 PANTANG ni ๐Ÿ˜‰

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

Kenapa Perlu Makan Vitamin Shaklee Walaupun Dah Makan ‘Real Food’?

7 biji Oren & 7 Mangkuk Bayam MENTAH. Setiap hari ๐Ÿ˜ฑ

 

Kenapa Perlu Makan Vitamin Shaklee Walaupun Dah Makan Real Food?

Korang sanggup ke makan? ๐Ÿ˜†

Tu baru untuk dapatkan vitamin C dan Zat Besi je tau

Belum lagi nutrisi yang lain-lain lagi.

Rasanya kalau campur yang lain-lain tu memang 24 jam makan je la keje korang.hehe

Ye, memang ada yang cakap tak payah makan vitamin shaklee. Makan je โ€˜real foodโ€™.

Betul la tu. dengan syarat โ€˜real foodโ€™ yang korang makan tu berbiji-biji, bermangkuk-mangkuk dan FRESH!

Settle yang tu,ย  kena pastikan pulak โ€˜real foodโ€™ yang korang makan tu ORGANIK. Takde racun, takde hormon etc.

Hormon tu bukan setakat kat ayam je tau. Ikan, Daging, Buah semua pun dah kena cucuk hormone sekarang ni yekkk.

Amacam? Boleh ke?

Ada lagi tau ๐Ÿ˜…

Korang kena pulak pastikan dalam badan korang takde radikal bebas. Sebab radikal bebas akan halang badan korang serap vitamin daripada makanan tu semua.

Last but not least. NO KAFEIN!

Kafien musuh utama badan sebenarnya. Kafein la antara punca korang tak dapat cukup vitamin.
Boleh ke tinggalkan kopi, teh, milo kegemaran korang semua tu ?๐Ÿ˜‰

Kalau korang makan 50 mangkuk bayam mentah pun tapi korang minum kafein, takde apa yang badan korang dapat. Semua jadi bahan kumuh a.k.a TAIK je.huhu

Ingat lagi masa BLC hari tu, Dr Rajban Sigh cakap Supplement dah jadi keperluan sekarang ni.

Tanah dah semakin kurang nutrisi. Sebab tu buah dan sayur-sayuran yang kita makan sekarang dah makin kurang vitamin.

Corak pemakanan sekarang pun dah tak sama macam dulu. Sekarang semua nak yang cepat. โ€˜Fast Foodโ€™ dan โ€˜Frozen Foodโ€™ dah jadi rutin harian.

Lifestyle pun sangat-sangat la berubah. Kalau dulu, malam orang tidur. Sekarang malam orang dok lepak kat kedai mamak etc.

Tambah pulak semua dah semakin sibuk. Walaupun tau yang bersenam tu penting untuk kesihatan tapi masing-masing bagi alasan sibuk, takde masa nak bersenam.

So, pemakanan OUT. Lifestyle pun kelaut. Exercise pun idokkk. Rasa-rasa boleh ke sihat?

Sekarang memang la korang rasa macam sihat. Cuba tunggu masuk umur 40an. Ala, yang 30an pun dah ramai yang bertemankan ubat sekarang ni.

Ramai yang umur 30an tapi dok makan ubat macam makan nasi dah sekarang ni.

Eh, jangan salah faham pulak ye. Saya tak cakap jangan makan ubat. Cuma kalau kita boleh kurangkan risiko penyakit berbahaya dan elakkan makan ubat kan lagi best?

Pastu ada pulak yang salah anggap โ€œ dah makan vitamin tak payah makan โ€˜real foodโ€™ dah.

Hihi. NO NO NO ye dik non.

Walaupun saya makan vitamin tapi saya tetap makan nasi, sayur, buah tu semua. Vitamin sebagai PELENGKAP kepada nutrisi-nutrisi yang kurang je. Bukan la pengganti makanan k ๐Ÿ˜œ

Okaylah, panjang dah sharing saya hari ni. Lapar Perut dah ni. Nak pergi lunch dulu.

Kalau nak order vitamin Shaklee meh roger k ๐Ÿ˜˜

Whatapp 012-346 1698

Whatapp 012-346 1698

Whatapp 012-346 1698

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

Strategi Marketing Bisnes Online 2017 Khas Untuk Yang Nak Jana Income Dengan Bisnes Shaklee

Dalam banyak-banyak strategi marketing bisnes online, cara mana yang saya paling suka guna untuk bisnes Shaklee?

 

Strategi Marketing 2017 Bisnes Online Shaklee

Hihi. Ada banyak sebenarnya cara marketing bisnes online especially untuk bisnes Shaklee yang saya suka.

Dah banyak jugak la saya menuntut dengan mentor/sifu/cikgu marketing.

Antara mentor bisnes online yang saya pernah belajar ialah Dr Azizan Osman, Tuan Faisal Abdullah, Tuan Hasbul Aqil & Hasbul Arif, Tuan Amirul Faisyal dan yang terbaru Cikgu June Mohd Som.

Antara channel marketing yang saya gunakan ialah channel FB, FB Page, Instagram, Whatsapp, Telegram, Blog etc.

Tapi dalam banyak-banyak channel atau strategi marketing ni saya paling suka teknik marketing bisnes online melalui blog. Teknik marketing bisnes Shaklee online ni saya belajar daripada neni dan mami Shaklee saya Master Lyna & Master Salwa.

Ramai yang tanya kenapa saya pilih blog.

Well, saya prefer cara marketing bisnes online mengunakan blog sebab bagi saya ianya lebih berbaloi. Buat sekali tapi hasilnya berkali-kali.

Haa? Macam mana tu?

Macam ni. Teknik marketing guna blog ni boleh hasilkan sales yang berulang-ulang dengan artikel/post yang sama.

Contoh, saya pernah tulis artikel tentang Set Bersalin Shaklee dan Set Sendi Shaklee. Lama dah saya tulis artikel tu, tapi Alhamdulillah sampai sekarang masih ramai lagi customer yang jumpa saya melalui artikel tu.

Macam mana saya tau?

Selalunya customer akan bagitau saya yang diorang jumpa nombor handphone saya di blog vitaminibu.com ni. Atau pun diorang cakap, diorang dah baca post saya pasal set bersalin Shaklee atau Set Sendi Shaklee tu.

Bestkan?

Memang best. Tapi nak sampai tahap tu bukannya senang. Kena struggle dulu masa fasa nak membina reputasi di google.

Kalau silap teknik, bertahun buat blog pun memang tak jadi apa la.hehe

Nak saya guide cara marketing stratei bisnes online melaui blog macam saya?

Kena la jadi ahli Shaklee dulu

Nak jadi ahli Shaklee?

Whatsapp 012-346 1698

Whatsapp 012-346 1698

Whatsapp 012-346 1698

 

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

Vivix Shaklee – Resveratrol Bantu Kurangkan Risiko Parkinson & Alzheimer

Reseveratrol Dalam Vivix Shaklee Bantu Pulihkan Sel-Swl DNA rosak dan kurangkan risiko Parkinson & Alzheimer.

 

Vivix Shaklee - Resveratrol Elakkan Parkinson & Alzheimer

 

Masa muda sibuk bekerja, dah tua dapat macam-macam penyakit pulak ๐Ÿ˜Œ

 
Dulu acik ingatkan bila dah tua nanti nak banyakkan beribadah sebab masa muda tak berpeluang.

 

Alih-alih bila dah tua jadi teman Cik Parkinson pulak ๐Ÿ˜ข

 

Vivix Shaklee - Resveratrol Bantu Kurangkan Risiko Parkinson & Alzheimer

Lagi horor siap pakej Cik Alzheimer pun join sekali ๐Ÿ˜ญ

 

Vivix Shaklee - Resveratrol Elakkan Parkinson & Alzheimer

 

Macam mana nak banyakkan beribadah. Dok terketar-ketar dan lemah je memanjang.

Ingatan pun dah merosot disebabkan Alzheimer. Lagi banyak lupa dari ingat. Huwaaa

Menyesalnya rasa, dulu masa kawan introduce Vivix acik tak nak beli sebab rasa macam tak bape penting.

Padahal puas la kawan acik tu terangkan betapa pentingnya Resveratrol dalam Vivix tu untuk kesihatan.

Masa tu acik rasa “ala, aku sihat je..”. Tak sedar rupanya sel-sel DNA badan banyak yang dah ROSAK disebabkan RADIKAL BEBAS.

Bahasa saintifiknya orang kata NEURODEGENERATION. Nak menyebut pun berbelit lidah acik aih ๐Ÿ˜…

Senang cerita sel-sel otak dah berkarat dan putus-mutus.

Ni acik nak pesan kat korang. Sementara mudan dan sihat lagi ni cecepat la amalkan Vivix tu.

Karang kalau dah jadi macam acik lagi susah dibuatnya ๐Ÿ˜ช

Kalau korang nak Vivix whatsapp la kat link yang dibagi ni ๐Ÿ‘‡

http://www.wasap.my/60123461698

Acik pun tak ingat nama adik tu. Almaklumlah sel-sel otak dah banyak yang berkarat dan putus ๐Ÿ˜ฉ

Last but not least. Jangan jadi macam acik ye. Minum Vivix tu cecepat sebelum terlambat!

http://www.wasap.my/60123461698

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

Aktiviti Bisnes Shaklee Musim Cuti Sekolah

Aktiviti Bisnes Shaklee tetap berjalan walaupun cuti sekolah. Bezanya masa cuti ni boleh la bawak anak-anak sekali.hehe

 

Aktiviti Bisnes Shaklee Musim Cuti Sekolah

Dulu kalau bawak pergi kelas atau kursus yang melibatkan bisnes shaklee diorang nak ikut sebab nak main dengan anak-anak geng-geng Pengedar Shaklee yang lain.

Sekarang ni diorang sendiri request nak join duduk dalam kelas bisnes shaklee sekali sebab nak dengar speaker share tentang kesihatan, pemakanan, bisnes shaklee dan macam-macam lagi.

Baru ni diorang dengar sendiri live dari mulut Nutritionist Shaklee, betapa pentingnya kena jaga pemakanan. Sebabnya faktor utama penyakit sekarang ni ialah disebabkan oleh pemakanan dan gaya hidup.

Dulu Dina selalu tak puas hati sebab mummy dia tak bagi makan mee segera. Dia selalu cakap “Kawan kakak tu boleh je makan maggi. Mama dia bagi je!”.

Lepas dengar nutritionist share pasal betapa bahayanya mee segera dia cakap “Oo, patut la mummy tak bagi makan maggi. Bahaya rupanya.” ๐Ÿ˜Š

Bila dengar cerita pasal ayam sekarang yang matang dalam masa 28 hari je sebab banyak kena cucuk hormon, baru dia faham. “Hmm, betul la mummy cakap tak elok selalu sangat makan ayam. Tq mummy sebab sayangkan kakak ๐Ÿ˜.”

Syahmi pun dah mula faham. Bila Nutritionist share pasal keburukan fast food. Dia boleh cakap kat kakak dia “Haa kakak, sebab tu la mummy tak bagi makan KFC hari-hari”.

Alhamdulillah. Senang kerja mummy. Biarkan diorang dengar sendiri dari mulut pakar nutrisi shaklee.hehe

Tu part pemakanan la. Bila share part Perancangan Kewangan pulak, diorang excited bila leaders share pasal ‘Teknik 6 Tabung’.

Dalam teknik tu speaker share macam mana dia buat supaya ada kebebasan kewangan dan yang paling best ada allocation untuk melancong dengan keluarga ๐Ÿ˜Š

Lagi la excited diorang bila tau dengan bonus/income dari bisnes shaklee, diorang boleh melancong.hihi

Siap pesan kat mummy dia ni supaya buat shaklee sungguh-sungguh dan gemukkks kan lagi bonus shaklee supaya boleh penuhkan tabung melancong.๐Ÿ˜‚

Nak join kitorang besarkan income dengan bisnes shaklee?

Whatsapp 012-3461698

Whatsapp 012-3461698

Whatsapp 012-3461698

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

1 2 3 44