Pengedar Shaklee Terbaik – Dari Supervisor ke Master Coordinator

Syukur Alhamdulillah, betapa baiknya ALLAH SWT memberikan rezeki berlimpah ruah buat kami Pengedar Shaklee  warga Vitaminibu.com. Kami bermula sebagai Pengedar Shaklee yang tidak tahu apa-apa tentang Bisnes Shaklee. Namun hasrat untuk berkongsi tentang kebaikan Shaklee menyebabkan lahirnya Blog VitaminIbu.com yang sangat kami sayangi ini.

Pengedar Shaklee

 

Header Blog ini ketika mula-mula ia dibangunkan

Kami bermula sebagai Pengedar Shaklee yang serius menjalankan perkongsian tentang Shaklee dari blog pada bulan May 2013. Waktu tu blog ni belum aktif. So kami banyak fokus kepada Facebook. Kebetulan waktu tu promosi Vivix Shaklee buy 6 free 1 yang dianjurkan oleh Shaklee Malaysia.

vivix shaklee

 

Bermula dengan Promosi Vivix Shaklee

Setiap hari kami share tentang Vivix di FB. Setiap hari kami buat poster baru tentang Vivix supaya pembaca dan audience di FB tak jemu dengan apa yang kami share. Alhamdulillah bulan yang sama, iaitu Mei 2013 kami berjaya menduduki kerusi Supervisor Shaklee setelah berjaya menjual 58 botol Vivix Shaklee untuk customer yang pada waktu tu fokus untuk  pulih dari diabetes.

 

Alhamdulillah berkat dari kesabaran dan FOKUS yang jelas, pada December 2013 kami berjaya menduduki tangga Master Coordinator iaitu pangkat tertinggi dalam Shaklee. Alhamdulillah dalam masa 7 bulan sahaja kami berjaya melakukannya.

Nak tahu apa push factor kami waktu itu? Kami sangat nak hantar mak dan ayah kami mengerjakan umrah 1st class. Nak bagi dengan duit sendiri memang belum mampu waktu tu, alhamdulillah setelah 7 bulan buat Shaklee sungguh2, dapat 2 tiket umrah 1st class percuma.

Masa confirm dapat tiket tu, ya ALLAH….hanya ALLAH tahu bagaimana perasaan kami. Perasaan yang tak mampu digambarkan. Bayangkan segala pahit jerih dan susah payah sepanjang 7 bulan buat bisnes, dibayar oleh ALLAH dengan 2 tiket umrah….

Bukannya sesuatu yang mudah untuk mencapai kedudukan ini dalam masa 7 bulan. Air mata kami hanya ALLAH yang tahu. Kesabaran yang sangat tinggi dan kecekalan hati yang sangat jitu sangat diperlukan untuk buat bisnes ini. Takde kejayaan yang datang dnegan jalan yang mudah, takde kejayaan datang tanpa ujian.

Setiap tangga yang kami daki untuk sampai ke Master Coordinator tu ada cabaran masing-masing. Tapi bila kita gangung keyakinan dan harapan kita pada ALLAH, tak putus asa dengan janji ALLAH, yain bahawa ALLAH pasti bagi bila kita JELAS NAK DAN SANGAT2 NAK

 

Alhamdulillah berjaya menggapai impian menjadi Master Coordinator dengan pendapatan 5 angka setiap bulan dari rumah, dengan percutian 5 angka untuk mak dan ayah, terlaksana. Semua adalah pemberian ALLAH.

Betapa senang ALLAH bagi

 

begituj ugalah ALLAH boleh tarik bila-bila masa. Nikmat yang kami sedang pinjam ini, adalah ujian kasih sayang ALLAH, adakah kami bersyukur dan adakah kami akan bantu lebih ramai lagi roang lain untuk dapat apa yang kami dapat hari ini, atau sebaliknya.

 

Alhamdulillah hari ni rangkaian Pengedar Shaklee dalam naungan kami ada lebih dari ratusan Pengedar Shaklee aktif seluruh negara. Jika ada yang berminat nak jadi sebahagian kelaurga kami, boleh hubungi saya di 0133011121 inshaaALLAH apa yang saya tahu akan saya gunakan untuk bantu anda capai impian.

 

Target kami sekarang : nak pergi umrah bersama seluruh warga Shaklee dari vitaminibu.com pada tahun 2015

 

Doakan agar kami berjaya bantu anak-anak Shaklee kami untuk jadi lebih berjaya dari kami ya. Terima kasih kerana sudi membaca coretan kami.

 

*Jom pergi Umrah dengan kami*

 

Jumpa lagi dan salam sayang dari kami di vitaminibu.com

 

 

 

Pengedar Shaklee


 

 

Click sini untuk melihat senarai penuh produk Set Pakej Shaklee.



Click sini untuk melihat senarai penuh harga produk Shaklee.


 

 

Set Bersalin Shaklee Premium Terbaik untuk Pembedahan dan Normal

2

Set Bersalin Shaklee adalah satu-satunya Set Bersalin Terbaik yang selamat untuk digunakan oleh ibu Berpantang dan Menyusu tanpa memudaratkan bayi, malah membantu elakkan kejadian colic / kembung dan menurunkan jaundice ba … [Continue reading]

Set Bersalin Shaklee Premium untuk kurus dan banyakkan susu

Set Bersalin Shaklee dari pengedar Shaklee terbaik Malaysia harga shaklee terbaik untuk anda ESP Shaklee pun ada juga

Set Bersalin Shaklee sememangnya sangat unik kerana ia di kombinasikan mengikut keperluan ibu-ibu bersalin yang terdiri daripada pelbagai keadaan berbeza.   Contohnya sebelum ini kita berkongsi tentang Set Bersalin Shaklee yang asas yang sesuai … [Continue reading]

Set Mengandung Shaklee: Vitamin Ibu Hamil Terbaik dan Selamat

vitamin ibu hamil

Set Mengadung Shaklee adalah merupakan rangkaian Vitamin Ibu Hamil yang terbaik untuk memenuhi keperluan nutrisi ibu sepanjang tempoh Kehamilan. Saya Mengambil Set Mengandung Shaklee sejak hamil anak sulung pada 2006 Rangkaian Vitamin Ibu Hamil … [Continue reading]

Testimoni Set Berpantang Shaklee untuk Bersalin Pembedahan

Set Bersalin Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim.....Alhamdulillah sudah terlalu banyak Testimoni Set Bersalin Shaklee yang berjaya dikumpulkan.   Kali ini kami terasa amat tersentuh membaca luahan rasa client kami terhadap Manfaat dan Kebaikan Set Bersalin … [Continue reading]