Vitamin Shaklee Wajib : Pengalaman Demam Masa Tunaikan Umrah

Demam masa travel memang boleh spoilt mood. Lagi haru kalau demam masa tengah tunaikan umrah. So, tiap kali travel wajib angkut sekali vitamin shaklee 😊

 

 

Vitamin Shaklee Wajib Masa Travel

 

Macam saya yang demam masa tengah tunaikan ibadah umrah di Mekah. Nasib baik kitorang dah standby Vitamin Shaklee siap-siap.

 

 

 
Ingat lagi masa tu baru selesai umrah sunat. Malam tu tiba-tiba je badan rasa panas.

 

 

Since vitamin shaklee memang ada dalam beg so, cepat-cepat la saya minum Nutriferon shaklee😊

 

 
Malam tu saya dan anak-anak solat kat bilik je sebab badan rasa lemah sangat. Terpaksa la encik suami pergi solat di Masjidilharam sorang-sorang je.hihi

 

 

Sebelum dia nak keluar tu saya sempat pesan mintak dia doa depan Kaabah supaya Allah segerakan kesembuhan untuk saya.

 

 

Alhamdulillah. Allah perkenankan ikhtiar saya dengan vitamin shaklee 😊
 

 

 

Esoknya dah boleh beribadah macam biasa. Memang cergas betul rasanya. Sampai saya lupa yang saya baru baik demam.hehe
 

Actually kitorang sekeluarga memang sentiasa bawak vitamin shaklee masa travel. Tak kira la dekat ke jauh. Stok vitamin memang sentiasa ada 😄

 

Nak balik kampung yang sekangkang kera pun kitorang bawak vitamin shaklee tu semua jugak tau.hahaha
 

Nutriferon ni memang salah 1 vitamin favourite kitorang yang wajib ada bila travel.

Senang coz kalau rasa-rasa nak demam cepat-cepat minum vitamin siap-siap. Insyaa Allah demam memang cepat kebah. Tak payah makan panadol ke paracetamol pun 😅
 

Korang pulak, share la apa vitamin favourite korang masa travel 😉

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

5 Kelas Cara Buat Bisnes Online Dari Mentor Bisnes Saya

Nak hidup perlukan Ilmu. Nak mati pun perlukan Ilmu. Nak bisnes opkos la kena ada ilmu. Tambah pulak  yang buat bisnes Shaklee macam saya. Selain daripada ilmu tentang produk dan nutrisi, wajib belajar cara buat bisnes online dan offline tau 😉

Cara Belajar Buat Bisnes Online Shaklee Daripada Mentor Bisnes Shaklee Saya

Cara Saya Belajar Buat Bisnes Online

Kalau takde ilmu, habis la terhantuk kat diniding, tergolek-golek sebab ibarat meraba dalam gelap kan? So, kalau nak buat bisnes kena la belajar cara buat bisnes. Macam kami buat bisnes online, so kena la belajar daripada mentor yang dah terbukti Berjaya buat bisnes Shaklee online  😄

Dalam Group SuperStarShaklee kitorang memang selalu ada kelas. Ada kelas bisnes online dan ada kelas bisnes yang offline. So, kalau yang suka pergi kelas dan belajar face to face pun boleh je. Kalau yang tak suka keluar-keluar dan nak attend kelas dari rumah pun boleh je.

Dalam banyak-banyak kelas anjuran Mentor Bisnes Shaklee saya. So far saya paling suka yang 5 Kelas Cara Buat Bisnes Online ni:

1.Kelas Rahsia Ajaib Jutawan Shaklee

Kelas ni memang best sebab diorang share macam mana surirumah dan yang seangkatan dengannya jadi jutawan melalui Bisnes Shaklee dengan hanya sharing tentang kebaikan dan manfaat Produk Shaklee secara online je.

Maksudnya diorang boleh buat bisnes online sambil-sambil jaga anak dan keluarga pun bisnes Shaklee tetap jalan 😄

2. Kelas Strategi Blog 7 Angka

Haa, yang ni antara yang saya paling suka J. Dalam kelas ni kitorang diajar daripada asas bina blog untuk jadi kedai Shaklee online kitorang. Ni la rahsia bisnes Shaklee saya dok menderu-deru dapat sales setiap hari. Siap ‘anak-anak shaklee’ di bawah empayar saya pun dapat tempiasnya sekali tau. Hehe

Kelas ni mentor bisnes Shaklee saya buat offline dan online jugak. Senangkan sebab boleh pilih ikut keselesaan masing-masing. Macam saya suka offline coz boleh hands-on terus. Tapi kalau busy tu join online pun best jugak. Hee~

3.Kelas Teknik Close Sales Power

Kelas cara buat bisnes ni pun best jugak. Rugi tau kalau tak tau ilmu bisnes ni sebab kalau tak pandai close deal, takde sales la makna nya kan? Objektif kita buat bisne kan untuk dapat sales?

Dalam kelas ni mentor bisnes kitorang ajar cara close sales berkesan guna panggilan ajaib + elemen lampu ajaib. Ala-ala lampu ajaib Aladdin tu tapi lain sket la, hehe

4. Kelas Teknik FB 6 Angka

Kelas ni memang favourite downline Shaklee saya. Sebab kebanyakan orangkan suka ber FB. J

Dalam kelas ni korang akan diajar macam mana nak bina kredibiliti dan positionkan diri korang sebaga peniaga online. Ilmu ni sangat penting untuk korang yang nak buat bisnes online yang berkesan tanpa modal atau zero cost marketing tau J

5. Kelas Marketing Dari Pakar IM(Internet Marketing) yang Mentor Bisnes saya jemput untuk team SuperStarShaklee

Kelas ni pun awesome sangat-sangat. Selalu asyik belajar tentang bisnes Shaklee je, So, dalam kelas ni korang akan diajar cara buat bisnes online daripada perspektif lain.

So far, banyak dah kelas yang saya join. Antaranya, Kelas Sifu Tuan Faisal Abdullah, Tuan Habul Aqil & Hasbul Ariff, Kelas Dr Azizan Osman, Kelas Tuan Amirul Faisyal etc.

Bestkan group Bisnes Shaklee kitorang ni?

Macam-macam kelas ada disediakan. Tinggal sediakan diri untuk belajar je  😉

Nak ke nak?

Saya dulu memang zero la tentang Bisnes Online ni. Alhamdulillah sekarang dah boleh guide leader dan downline dalam empayar Shaklee saya pulak  😄

Nak join Daftar Ahli Shaklee dengan kitorang?

Saya tunggu kat sebelah ye. Roger je nombor hotline ni:

012-346 1698

012-346 1698

012-346 1698

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

7 Kelebihan Beli Shaklee dan Daftar Ahli Shaklee Dengan Saya Dari Group SuperStarShaklee

Saya nak Jadi Ahli Shaklee, tapi dengan siapa saya patut daftar ahli shaklee ye? Punya la ramai Shaklee Independent Distributor, mana saya nak tau leader yang bagus untuk bisnes shaklee ye?

 

 

Mentor Shaklee Bisnes Shaklee Daftar Ahli Shaklee

Nak Daftar Ahli Shaklee Dengan Saya?

 

 

Haa, kalau korang tengah dok fikir tentang soalan-soalan ni. Memang right timing la sesangat. Korang memang dah jumpa la leader bisnes Shaklee yang korang cari tu 😄

 

 

Betul. Yang depan korang ni le orangnya. Hehe

 

 

Meh saya share kenapa korang patut daftar ahli shaklee dengan saya dan group kitorang.

 

7 Kelebihan Beli Shaklee dan Daftar Ahli Shaklee Dengan Saya Dari Group SuperStarShaklee

 

1.Dah Berpuluh tahun dalam Shaklee. Ahli group kami terdiri daripada orang-orang yang dah lama dalam Shaklee. Diorang ni dah berpengalaman makan produk Shaklee selama 20 tahun. Baby (mak makan produk shaklee since mengandung) pun dah berumur 20 tahun tau. Alhamdulillah sihat dan cantik orangnya. Hehe

 

 

So, kalau setakat nak tengok live testimonial produk shaklee memang baaanyaaakkk sangat-sangat. Sebab diorang sekeluarga memang amalkan shaklee. Saya sendiri dah pernah jumpa depan-depan. Sempat la rasa kemulusan kulit diorang tu. hikhik

 

 

2.Direct access kepada Nutritionist Shaklee. Group saya under SuperStarShaklee memang sangat special sebab kami ada direct access ke Nutritionist Shaklee.

 

So, memang senang la kami nak refer dan Insyaa Allah produk Shaklee yang kami cadangkan memang tepat, betul dan genuine dari yang PAKAR. Bukan jenis syok sendiri atau copy paste daripada blog-blog pengedar shaklee lain ye. Hehe

 

 

3. Boleh COD Shaklee. Korang nak produk Shaklee? Jangan risau kami boleh COD produk Shaklee terus ke depan pintu rumah korang. Nak senang korang roger je ahli shaklee di dalam rangkaian kitorang yang kat bawah ni:

 

  1. Agent Shaklee Ampang & Kajang : Robayah – 012 927 9307
  2. Agent Shaklee Penang : Aada – 013 985 2827
  3. Agent Shaklee Miri dan Brunei : Madinah – 014 686 0480
  4. Agent Shaklee Selayang dan KLCC : Yati – 012 624 5361
  5. Agent Shaklee Bandar Tun Hussein Onn & Alam Damai : Nisa – 012 5555 378
  6. Agent Shaklee Putrajaya & Pengedar Shaklee Putrajaya – Liza Iznarida (012- 268 6079)  & Fatiha (012 – 360 3750)
  7. Agent Shaklee Cheras & Bandar Tun Razak : Syida – 014 2222 421
  8. Agent Shaklee Ipoh & Kampar : Masitah – 013 981 1430
  9. Agent Shaklee Kota Bharu : Ahmad Haqiemi – 012 931 8810
  10. Agent Shaklee Melaka : Afini – 017 484 3367
  11. Agent Shaklee PJ/ Petaling Jaya : Norashikin(011 15400877) & Ariffin (0133424317)

 

Area rumah korang takde dalam senarai kat atas? Jangan risau. Kitorang boleh arrangekan supaya abam sado courier / poslaju produk shaklee terus ke depan pintu rumah korang 😉

 

 

4. Support group yang sangat aktif. Specialnya team SuperStarShaklee ialah diorang ni memang sangat-sangat aktif berbincang tentang produk shaklee, masalah-masalah kesihatan dan bisnes shaklee. Hari-hari memang ada je yang diorang kongsikan.

 

So, kalau korang yang takde asas bisnes tapi nak daftar ahli Shaklee untuk buat bisnes shaklee memang confirm korang boleh belajar punyalah. Kalau nak jadi ahli shaklee untuk makan sendiri pun bagus sebab korang boleh belajar dan apply untuk family korang.

 

Walaupun yang mengajar tu doktor tapi Insyaa Allah korang boleh faham sebab dia terangkan dalam bahasa ‘layman’ je tau 😉

 

 

5. Pakar Penyusuan. Korang nakproduk Shaklee sebab nak banyakkan susu atau ada masalah penyusuan? Jangan risau. Dalam group kitorang ada pakar penyusuan yang bertauliah dan berpengalaman dalam bidang penyusuan susu ibu sejak 2007 lagi tau. So, memang untung la kalau korang join team kitorangkan 😉

 

 

6. Pakar Kehamilan dan Ibu Berpantang. Selain daripada penyusuan, group kitorang jugak ada pakar kehamilan yang boleh bagi konsultasi khas untuk ibu hamil dan cara pengambilan Set Bersalin Shaklee yang betul untuk selepas bersalin nanti.

 

 

Sebenarnya banyak lagi pakar-pakar lain termasuklah Set Kurus Shaklee, Set Detox Shaklee, Set Kesuburan Shaklee etc.

 

 

7. Terbukti dah melahirkan leader. Kitorang Shaklee Business Leader yang dah terbukti dah lahirkan ramai agent shaklee yang berpangkat leader. Alhamdulillah dah ramai yang merasa BONUS 4 ANGKA  di dalam rangkaian kitorang tau

 

So, who’s next?

 

Psst: pastikan korang tak tersilap pilih leader untuk daftar ahli shaklee ye 😉

 

Ramai yang mengadu sebab menyesal tersilap pilih agen shaklee masa daftar ahli shaklee dulu. Kesian diorang ditinggalkan terkontang-kanting. Nak makan macam mana pun tak tau. Yang lagi sadis nak order produk Shaklee pun tak diajar.huhu

 

Nak join team kitorang yang super duper ohsem ni?

 

Hubungi nombor hotline ni ye :

012-346 1698

012-346 1698

 

012-346 1698

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

5 Tips Menaikkan Semangat Bila Rasa Down Dalam Hidup Atau Bisnes

Adat la dalam hidup mahupun bisnes mesti ada turun naik. Dalam bisnes shaklee pun macam tu jugak. Ada masanya bersemangat sangat. Adakala down jugak. Hehe

5 Tips Menaikkan Semangat Bila Rasa Down Dalam Hidup Atau Bisnes

Yang paling penting, jangan give up. Nak down tu boleh tapi jangan la layan down tu lama-lama sangat. Especially bila korang ber bisnes. Banyak peluang yang korang akan terlepas kalau lambat bangkit semula 😉

Jom saya sharekan tips untuk bangkit balik bila down. Untuk yang tak buat bisnes pun boleh apply jugak dalam kehidupan seharian.

5 Tips Menaikkan Semangat Bila Rasa Down Dalam Hidup Atau Bisnes

1. Muhasabah diri. Semak balik kesilapan yang mungkin kita dah lakukan. Kadang-kadang kita mungkin ada buat silap tanpa kita sedar.

Anggaplah downtime tu sebagai teguran/ peringatan daripada Allah supaya kita tak terus buat silap lagi.

2. Tengok balik Vision Board atau matlamat kita buat bisnes. Kalau untuk family cuba check balik apa impian yang korang nak capai sebenarnya. Lagi bagus tengok muka anak-anak, suami atau mak ayah.

Macam kami yang buat bisnes shaklee ni wajib ada Vision board. Semua impian dan matlamat yang kitorang nak capai dah ditranslatekan ke dalam bentuk gambar 😉

3. Jumpa upline/mentor/orang yang boleh bantu bagi semangat kat kita. Selalunya kalau down pasal bisnes shaklee saya memang cepat-cepat refer kat upline shaklee saya. Kadang-kadang saya share jugak masalah dengan adik beradik shaklee saya.hehe

4. Join kelas-kelas yang boleh naikkan balik semangat. Insyaa Allah bila join circle orang-orang yang positif dan bersemangat korang pun akan dapat tempiasnya. Kegembiraan dan semangat untuk bangkit semula boleh berjangkit tau 😉

5. Berbaliklah kepada Yang Maha Pencipta. Mengadulah kepada Allah. Allah Maha Mendengar dan Maha Mengetahui. Doalah supaya Allah berikan kekuatan untuk bangkit semula daripada perasaan down atau masalah tu.

Sentiasa ingat ni. Walau macam mana besarnya pun masalah kita. Allah kan ada 😉

Tu je la tips yang saya boleh kongsikan. Kalau ada yang sudi tambah, sila la ye 😘

Oh ye. Hari ni last day Promosi Shaklee November 2016 tau 😉

Nutriferon
Alfalfa
Lecithin
Vitalea For Children

Kalau nak cepat-cepat hubungi hotline kami ni ye 😄

012-346 1698

012-346 1698

012-346 1698

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

5 Mindset Bisnes Yang Saya Belajar Melalui Bisnes Shaklee

Since ber bisnes shaklee ni banyak benda baru yang saya belajar. Yang paling bernilai sekali ialah Mindset Bisnes yang saya belajar daripada mentor bisnes shaklee kami.

5 Mindset Bisnes Saya Belajar Dalam Bisnes Shaklee

Mentor Bisnes Shaklee – Mummy Anak 3

Kalau cakap pasal bisnes memang banyak class-class cikgu bisnes yang korang boleh join dan belajar. Pilih je medium, topik dan bajet yang sesuai dengan korang 😉

Istimewanya dalam bisnes shaklee, semua ilmu bisnes tu kami boleh dapat percuma je. Sebab semuanya dah disediakan oleh mentor bisnes shaklee kami.

Saya sharekan sikit sebahagian ilmu penting bisnes shaklee yang saya belajar daripada mentor bisnes shaklee saya ye 😊

5 Mindset Bisnes Yang Saya Belajar Melalui Bisnes Shaklee

1. Bisnes yang bagus ialah bisnes yang dapat menyelesaikan masalah orang. So, rasa-rasa masalah apa yang korang boleh tolong selesaikan?😉

2. Manusia membeli kerana nilai dan manfaat yang mereka akan dapat, bukan kerana harganya murah! So, sila la hentikan pe’el2 suka main harga tu ye.

Bisnes yang dok main perang harga tak akan sustain atau kekal lama dalam industri. Lama-lama nanti korang akan penat sebab untung ciput atau silap-silap ada yang rugi semata-mata nak dapat sales.huhu

3. Apa nilai tambah atau value added yang korang boleh offer kepada pelanggan. Ni penting untuk bezakan korang dengan pesaing.
Ikut pengalaman saya, ramai yang sanggup bayar lebih semata-mata nak dapat extra servis daripada penjual. 😄

4. Mentor bisnes sangat penting untuk elakkan korang daripada dok langgar dinding je. In fact boleh jadi short cut untuk korang berjaya capai target korang dengan lebih cepat lagi.

Hati-hati pilih mentor bisnes ye. Silap pilih kang dapat pulak ilmu ajaran sesat. Hehe

Kalau nak selamat meh join Jadi Ahli Shaklee untuk buat bisnes dengan kami. Insyaa Allah selamat coz kami memang ikut ‘jalan yang lurus’ 😉

5. Untuk orang bisnes, bos kita ialah Allah. So, sila jaga hubungan korang sebaik-baiknya ye.

Bukan la bermaksud kalau tak buat bisnes tak perlu jaga hubungan dengan Allah. Cuma bila ber bisnes ni especially bisnes shaklee online lagi la korang kena super duper jaga hubungan tu betul-betul.

So far, mentor kami dalam bisnes shaklee memang sangat-sangat menekankan amalan rohani.

Alhamdulillah, dulu saya hanya buat amalan yang fardhu je. Since berbisnes shaklee, tak banyak sikit ada la jugak amalan rohani yang boleh jadi bekalan ‘di sana’ nanti 😊

Alhamdulillah dengan bisnes shaklee kami dapat lebih daripada duit semata-mata.

Nak join Daftar Ahli Shaklee dengan team Infinity kami?

Kalau nak, hubungi hotlini kami ni k 😘

012-346 1698

012-346 1698

012-346 1698

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Daftar Ahli Shaklee Online Percuma





___________________________

1 2 3 25